ÇİLEKLİ KEK TARİFİ
Yazın gelmesiyle birlikte mis gibi çilek kokuları gelmeye başlıyor burnuma pudra şekeriyle ayrı keyif alarak yediğimiz çileği şimdi ise farklı bir tatla karşınıza çıkarıyorum. Kışın hasret kaldık ve şimdi acısını çıkartma zamanı çileği bir çok tarifimde bundan sonra sıklıkla göreceksiniz. Şimdi ise tarifimize gelelim :)
Malzemler
- 3 adetyumurta
- 80 gramtereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 3/4 su bardağıpudra şekeri
- 1/2 su bardağısüt
- 1,5 su bardağıun
- 1 adetorta boy rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paketkabartma tozu
KEK KALIBINI YAĞLAMAK İÇİN
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
- 1 çay kaşığı un
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, pudra şekeri ilavesiyle geniş bir karıştırma kabında çırpın.
- Yumurtaları tek tek katıp çırpma işlemini sürdürün. Sütü ekleyin, karıştırın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip katı bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.
- Baton bir kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra üzerine un eleyin. Fazlasını silkeleyin. Kek karışımını kalıba alıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Sap kısımlarını kesip dilimlediğiniz çilekleri üzerine yerleştirip hafifçe bastırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Çilekler hafif hafif kızarmaya başladığında fırının derecesini 150 dereceye alıp 20 dakika daha pişirin.
- Fırından alıp oda ısısında dinlendirdiğiniz keki ters çevirerek kalıbından çıkartın. Dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
püf noktası
Kullandığınız tüm malzemenin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Kek kalıbına aldığınız kekin üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra çilek dilimlerini çok fazla bastırmadan yerleştirin.Akışkan kek harçları yerine katı halde bir kek hamuru hazırlamış olacaksınız, kıvam gözünüzü korkutmasın.
YAPILIŞI
Yorumlar
Yorum Gönder