ORKİNOS BALIĞI TARİFİ

   Pazar günlerimizin vazgeçilmesi 🐟
Artık balık sezonun sonuna doğru yaklaştık kapanışı daha önce hiç denemediğim bir balıkla kapatmak istedim. Adı orkinos balığı diğer adıyla ton balığı olarakta geçmektedir. Orkinos balığına büyük marketlerden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Balık oldukça kanlıdır iyice yıkanması gereklidir. Biraz ağır bir balık olduğu için fırında pişirmeyi tercih ettim tavada buğlama şeklinde olsa idi ağır gelirdi. Evde elektrikli ızgara var ise onu da tercih edebilirsiniz. 

Malzemeler
•1 Adet Orkinos Dilimlenmiş(Ton Balığı olarak geçiyor)
•Ufak boyda soğanlar (İstediğiniz kadar,biz kişi
başı iki tane koyduk)
•1 adet limon
•zeytinyağı 
•tuz
•defne yaprağınız var ise kullanabilirsiniz.
Yapılışı
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir (sonrasında tepsi temizleme derdini yaşamak istemiyorsanız)Üzerine soğan tuz zeytinyağı eklenir. Yıkanmış ve tuzlanmış orkinoslar dizilir. En üsttede limon dilimleri serpilir. Son olarakta zeytinyağı hepsinin üzerine gezdirilir. 15 dakka önce ısıtılmış fırına sürülür. Ben genelde yemeği ara ara kontrol ederim. Yarım saat ve 1 saat arayla pişmektedir. Afiyet olsun😋

Yorumlar

Popüler Yayınlar