EN GÜZEL KEKLER İÇİN 5 PÜF NOKTA
İşte o 5 püf nokta👈
Her zaman kolay bildiklerimizden kalırız öyle değil mi?
Kek yaparken çoğunlukla ölçüsüz göz kararı malzemelerimizi ekleriz. Halbuki bir keki kek diye geçiştirmemeliyiz. En güzel dönütlerimizi kekten alırız çünkü kek her zaman kalpleri kazandırır ve her zaman kalbe giden yolu açar😅 Bir keki bu kadar kutsallaştırabilirdim oysaki🙃 Evet hanımlar şimdi gelelim kekin yapımında kaçırdığımız 5 püf nokta 👇
•Tarifte yazan tüm malzemeleri oranlarıyla kullanın 1 su bardağı un = 140 gram, 1 su bardağı toz şeker = 200 gram, 1 çay bardağı toz şeker = 110 gram, 1 su bardağı sıvı = 240 mililitre (ml) (süt, su, sıvı yağ gibi sıvılar), 1 yemek kaşığı un = 9 gram Bu ölçülerin gram ve mililitre olarak bilmek mutfakta inanın çok işinize yarayacak. •Fırını önceden ısıtmayı unutmayın Kekinizi soğuk bir fırına vermeyin. Sıcak fırında pişirilmiş kekler, hacimli, düzgün dokulu, iyi pişmiş keklere dönüşür. •Şeker ve yumurtayı güzelce çırpmak mühim şeker eriyene kadar düzgün bir biçimde malzemeleri çırpmak çok çok önemli. Dakikalarca çırpın ya da bir - iki çırpıp bırakın demiyoruz. Şekerin tamamen eridiğinden emin olana kadar çırpın. Toz şekerin içinde kaybolduğunu, yumurta ile bütünleştiğini görene kadar bu işleme devam edin. Yaklaşık birkaç dakikanızı alacaktır. •Unu mutlaka eleyerek kullanın En mühim noktaya geldi sıra. Kekin kocaman kocaman olmasını, kabarmasını, tok bir kıvamda olmasını istiyoruz. Bu nedenle un, kabartma tozu gibi kuru malzeme olarak tabir edilen malzemeleri eleyerek kullanın. Hatta iki kez eledikten sonra ilave etmek kekin harcında çok şey fark ettirecek. Unu eleyerek unun havalanmasını sağlıyor, diğer malzemelerle daha kolay bütünleşmesine yardımcı oluyor. •Kekinizi kürdanla kontrol edin Fırının kapağını sürekli açmayın, fırının ısı kaybetmesine neden olursunuz. Pişip pişmediğini anlamak için bıçak, kaşık değil kürdan batırın. O şekilde kontrol edin. Kürdan temiz çıkmışsa kekiniz oldu demektir.👌
•Tarifte yazan tüm malzemeleri oranlarıyla kullanın 1 su bardağı un = 140 gram, 1 su bardağı toz şeker = 200 gram, 1 çay bardağı toz şeker = 110 gram, 1 su bardağı sıvı = 240 mililitre (ml) (süt, su, sıvı yağ gibi sıvılar), 1 yemek kaşığı un = 9 gram Bu ölçülerin gram ve mililitre olarak bilmek mutfakta inanın çok işinize yarayacak. •Fırını önceden ısıtmayı unutmayın Kekinizi soğuk bir fırına vermeyin. Sıcak fırında pişirilmiş kekler, hacimli, düzgün dokulu, iyi pişmiş keklere dönüşür. •Şeker ve yumurtayı güzelce çırpmak mühim şeker eriyene kadar düzgün bir biçimde malzemeleri çırpmak çok çok önemli. Dakikalarca çırpın ya da bir - iki çırpıp bırakın demiyoruz. Şekerin tamamen eridiğinden emin olana kadar çırpın. Toz şekerin içinde kaybolduğunu, yumurta ile bütünleştiğini görene kadar bu işleme devam edin. Yaklaşık birkaç dakikanızı alacaktır. •Unu mutlaka eleyerek kullanın En mühim noktaya geldi sıra. Kekin kocaman kocaman olmasını, kabarmasını, tok bir kıvamda olmasını istiyoruz. Bu nedenle un, kabartma tozu gibi kuru malzeme olarak tabir edilen malzemeleri eleyerek kullanın. Hatta iki kez eledikten sonra ilave etmek kekin harcında çok şey fark ettirecek. Unu eleyerek unun havalanmasını sağlıyor, diğer malzemelerle daha kolay bütünleşmesine yardımcı oluyor. •Kekinizi kürdanla kontrol edin Fırının kapağını sürekli açmayın, fırının ısı kaybetmesine neden olursunuz. Pişip pişmediğini anlamak için bıçak, kaşık değil kürdan batırın. O şekilde kontrol edin. Kürdan temiz çıkmışsa kekiniz oldu demektir.👌
Yorumlar
Yorum Gönder